Praznični malver: Amazon i lažni poklon kupon

Hakerska grupa koja se krije iza imena Dridex smislila je opasan praznični poklon, te u okviru spam mejl kampanje korisnicima isporučuje malver u obliku Amazon Gift Cards.

PCPress.rs Image

Praznični bankarski trojanac poneo je isto ime – Dridex, i sposoban je da izvede niz malicioznih aktivnosti, uključujući krađu podataka za logovanje. Najopasniji je zbog toga što DoppelPaymeru i BitPaymeru omogućava da na pogođene uređaje otpreme sopstvene malvere i tako nanesu još veću štetu.

PCPress.rs Image

Napadači za svoje phishing kampanje često koriste aktuelne događaje, a ovoga puta su to praznici. Maliciozni mejlovi imaju za cilj da korisnike namame da kliknu na opasne dodatke, pa u okviru ove kampanje korisnima se dele lažni Amazon poklon kuponi. U dodatku mejla se nudi kupon na sumu od 100 dolara, a žrtvama se poručuje da novac mogu da dobiju ako kliknu na ponuđeni taster. Ukoliko to učine korisnici preuzimaju maliciozne Word dokumente sa imenima poput „Amazon_Gift_Card“, „Order_Gift_Cart“ ili „Amazon_eGift-Card“. Pretpostavlja se da će kuponi tokom ovih praznika zbog distanciranja biti uobičajen poklon, što znači da bi Dridex mogao da prevari veliki broj korisnika.

Pročitajte i:  Amazon plaća 1.9 miliona dolara nagodbe zbog kršenja ljudskih prava

Izvor: Bleeping Computer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,