Predsednički izbori: AI za političke obračune

Američki predsednik Joe Biden je pre nekoliko dana objavio da će se kandidovati i na sledećim predsedničkim izborima, što je motivisalo protivničke napade, a uz pomoć AI alata.

PCPress.rs Image

U videu koji se pojavio odmah nakon objave mogu da se vide različite fotografije, a u pitanju su lažni prizori napravljeni uz pomoć veštačke inteligencije. „Kratki film“ s naslovom “Beat Biden” prikazuje šta će se dogoditi ako aktuelni predsednik ponovo pobedi 2024. godine, tako da je jasno da su slike izmišljene. U videu se vidi kako Biden slavi još jednu pobedu, a u pozadini idu različiti događaji koji se navode kao potencijalne posledice – Kina napada Tajvan, San Francisko je zatvoren zbog visoke stope kriminala i tako dalje.

Niko ne krije da je video sklopljen od slika koje su napravljene na platformama Midjourney i DALL-E, ali se ističe da je ovo prvi put da je neka politička reklama u potpunosti napravljena od nečega što je kreirala veštačka inteligencija. To, tvrde neki, ukazuje na budućnost političkih kampanja, ali i svih drugih oblasti koje se oslanjaju na fotografiju i video.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Slike koje kreira DALL-E 3 dobijaju vodeni žig
SBB

Tagovi: , ,