AI pretvara svetske lidere u ‘rokzvezde’

Veštačka inteligencija (AI) nam je pomogla da zamislimo stvari koje su uglavnom daleko od stvarnosti. Nedavno je umetnik koristio ovu tehnologiju da stvori seriju slika na kojima se svetski lideri mogu videti kao rok zvezde. Slike, podeljene na Instagramu, preplavle si internet. Na najnovijim fotografijama, umetnik je ovom tehnologijom prikazao „paralelni svet“ u kome se vide svetski lideri kako pevaju.

PCPress.rs Image

U postu objavljenom na Instagramu, umetnik Jyo John Mulloor je postavio seriju slika koje prikazuju svetske „legende“, uključujući premijera Narendra Mod, predsednika SAD Joe Bide i predsednika Rusije Vladimira Putina, koji pokazuju svoje muzičke talente na „Svetskom muzičkom koncertu“ . Napisao je: „Dobro došli na World Leadership Music Concert – stvarnost, za razliku od svega što ste ikada znali.

Dalje, dodao je: „Doživite zapanjujuće fotografije iz alternativne stvarnosti gde političke legende pokazuju svoje muzičke talente na teškom koncertu. Lideri  postaju legende i muzika prevazilazi granice u ovom izuzetnom događaju.” U natpisu je takođe rekao da su slike razvijene pomoću Midjourney AI.

Pročitajte i:  Microsoft sprema redizajn Copilota

U postu na Instagramu mogli su se videti slike bivših američkih predsednika Barack Obama I  Donald Trumpdo severnokorejskog lidera Kim Džong Una i bivše nemačke kancelarke Angele Merkel. Objava je prikupila više od 29.000 lajkova i dobila je preko 400 komentara korisnika Instagrama. U komentarima, jedan od pratilaca je napisao: „Biden najbolja kantri rok zvezda“, dok je drugi napisao „Sledeći nivo uredi brate dobro“. Mnogi su to nazvali ludim, dok su se neki od srca smejali gledajući ove slike generisane veštačkom inteligencijom.

Izvor: republicworld

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: