Predstavljen BMW Vision Neue Klasse koncept

BMW Grupa predstavila je novi koncept vozila na Međunarodnom sajmu automobila IAA Mobility u Minhenu pod nazivom BMW Vision Neue Klasse koji prikazuje kako će izgledati naredna generacija BMW vozila.

PCPress.rs Image

Ovaj koncept otelotvoruje jasan dizajnerski jezik, sa prostranim površinama i karakterističnim svedenim linijama. Enterijer donosi novu generaciju BMW iDrive sistema koji garantuje jedinstveno digitalno korisničko iskustvo koje spaja stvarni i virtuelni svet.

Povećana upotreba sekundarnih sirovina, proizvodnja sa efikasnim korišćenjem resursa i potpuno električni pogon sa BMW iDrive tehnologijom šeste generacije smanjuju ugljenični otisak Neue Klasse-a tokom životnog ciklusa vozila.

PCPress.rs Image

„30 odsto veći domet, 30 odsto brže punjenje, 25 odsto veća efikasnost – Neue Klasse predstavlja značajan tehnološki skok, što važi i za njegov dizajn – koji ne može biti više futuristički“, kaže Frank Veber, član Upravnog odbora BMW AG zadužen za razvoj. „Sa Neue Klasse, krenuli smo u najveću investiciju u istoriji kompanije. Ne pišemo samo sledeće poglavlje BMW-a – pišemo potpuno novu knjigu. Zato će Neue Klasse sigurno uticati na sve generacije modela.”

PCPress.rs Image

Eksterijer je jasan, elegantan i bezvremenski, a nova, potpuno električna arhitektura vozila otvara nove mogućnosti za dizajn enterijera. Sa većim procentom sekundarnih sirovina i značajno smanjenom raznovrsnošću materijala, napravljena su ciljana poboljšanja kako bi se unapredila cirkularnost. Unapređeni koncept rastavljanja će takođe pomoći u optimizaciji reciklaže vozila Neue Klasse.

PCPress.rs Image

Analogne operativne kontrole u BMW Vision Neue Klasse svedene su na minimum. Interakcija čoveka i automobila odvija se preko BMW Panoramic Vision, centralnog displeja i multifunkcionalnih tastera na volanu. Korisničko iskustvo je zaokruženo glasovnom kontrolom uz BMW Intelligent Personal Assistant. Na ovaj način, sledeća generacija BMW-a iDrive nudi modernu interpretaciju orijentacije vozača.

PCPress.rs Image

Uz pomoć BMW Panoramic Vision, koji će po prvi put biti dostupan u Neue Klasse, informacije se projektuju na idealnoj visini u vidokrugu vozača i po prvi put preko cele širine vetrobranskog stakla.

Pročitajte i:  DELTA AUTO GRUPA predstavlja preko 60 BMW, MINI, HONDA i KTM modela na sajmu, kao i posebnu ekskluzivu sa DAKARA

Nova generacija BMW iDrive sistema i vozač i suvozač mogu da komuniciraju sa informacijama
prikazanim na BMW Panoramic Vision-u, stvarajući zajedničko korisničko iskustvo. Vozači
mogu jednostavnim pokretom da premeste sadržaj prikazan na centralnom displeju u BMW
Panoramic Vision.

PCPress.rs Image

Novi BMW iDrive je zasnovan na visoko integrisanoj softverskoj arhitekturi koja objedinjuje
podatke koji se odnose na iskustvo vožnje i infotainment sa podacima iz elektronike i
električnog sistema vozila i BMW Cloud-a. Interakcija između čoveka i vozila može se tako još
više prilagoditi situaciji u vožnji i individualnim potrebama, omogućavajući potpuno novu
percepciju mobilnosti.

PCPress.rs Image

Proizveden u novoj fabrici u Debrecinu, Neue Klasse će takođe pružiti značajan podsticaj za
individualnu mobilnost sa efikasnom upotrebom resursa. Elektrifikacija, digitalizacija i
cirkularnost su ključni elementi transformacije koju je otpočela BMW Grupa.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,