BIZIT plus

Predstavljena Nokia Lumia 1020

Nokia je sinoć u Njujorku predstavila novi Lumia telefon, model Lumia 1020.

700-nokia_lumia_1020_27Radi se o telefonu koji, kao i ostale Lumije, ima Windows Phone 8 operativni sistem, a ono po čemu se izdvaja iz ostatka WP8 ponude je kamera sa senzorom od 41 megapiksel i Nokia PureView tehnologija.

Vrhunski hardver je, kažu iz Nokije, kombinovan sa novom aplikacijom nazvanom Nokia Pro Camera koja omogućava fotografije profesionalnog kvaliteta, kaže se u zvaničnom saopštenju.

Nokia Lumia 1020 koristi opciju “dual capture” kako bi istovremeno pravila slike visoke rezolucije (38 megapiksela) i fotogragije od 5 megapiksela pogodne za deljenje na društvenim mrežama.

Senzor aparata na ovoj telefonu ima Zeiss optiku, tu je i optička stabilizacija slike i mogućnost pravljenja “kristalno jasnih fotografija čak i u uslovima lošeg osvetljenja”, kažu iz ove finske kompanije.

700-nokia_lumia-1020_product_imageŠto se ostalih karakteristika tiče, telefon ima dvojezgarni Snapdragon S4 procesor na 1,5GHz, 2000mAh bateriju, 2GB RAM i 32 GB interne memorije, a dobija se i 7GB prostora za skladištenje na SkyDriveu.

Lumia 1020 će najpre biti dostupna u Americi, u ponudi operatera AT&T, a prodaja počinje od 26 jula. Uz dvogodišnji ugovor, ovaj telefon će koštati 299,99 dolara.

Pročitajte i:  Nokia potpisuje poslednji veliki ugovor o patentu za pametne telefone

Na evropsko tržište bi trebalo da stigne tokom ovog kvartala, a telefon će biti dostupan u tri boje – žutoj, beloj i crnoj.

Facebook komentari:

One thought on “Predstavljena Nokia Lumia 1020

Comments are closed.