Predstavljeni dobri poslovni rezultati kompanije Schneider Electric u 2014. godini

Kompanija Schneider Electric ostvarila je postavljene poslovne ciljeve za 2014. godinu uprkos izazovima u ekonomskim i socijalnom okruženju u Srbiji. Kompanija poslovnu godinu završava sa ostvarenim prometom od 30 miliona evra u segmentu upravljanja energijom, a uspešno je realizovan veliki broj projekata u različitim oblastima poslovanja. Između ostalog kompanija je dobila i brojne tendere na tržištima SAD i u ostatku sveta.

Dragoljub Damljanović_Direktor kompanije Schneider Electric
Dragoljub Damljanović_Direktor kompanije Schneider Electric

Razvojni centar za softver u Novom Sadu kompanije Schneider Electric je tokom 2014. godine samo na teritoriji SAD od pet raspisanih tendera za softver za upravljanje distributivnim preduzećima dobio svih pet. Pored toga kompanija je tendere za nove projekte dobila i na teritoriji Evrope, kao i u ostatku sveta. Na taj način stvorena je potreba za oko 200 inženjera, pored više od 1000 zaposlenih stručnjaka u ovoj kompaniji.

Rezultati koje smo ostvarili u 2014. godini govore u prilog činjenici da Srbija ima mlad, obrazovan i vredan kadar, spreman za izazove i sposoban da uspešno radi u različitim sredinama, od SAD do Kine. Mi smo zaposlili viskokvalitetne mlade ljude koji rade na najsavremenijm rešenjima, a oni su ti koji su napravili softver za upravljanje elektrodistributivnim mrežama za ceo svet. Zahvaljujući njihovom radu i talentima i ove godine smo ostvarili rezultate koji čine da 2014. godinu završavamo zadovoljni, uprkos izazovima sa kojima smo se tokom ove godine susretali“ istakao je Dragoljub Damljanović, direktor kompanije Schneider Electric.

Pročitajte i:  Green Grand Prix za InGrid zgradu Schneider Electric-a

Kompanija Schneider Electric je u 2014. godini sa preduzećem „Elektroprivreda Srbije“ potpisala i pismo o namerama kojim se definiše saradnja dve kompanije u cilju smanjenja gubitaka u elektromreži, poboljšanja kvaliteta napajanja potrošača, osavremenjenje sistema za kontrolu i upravljanje elektrodistributivnim sistemom. Ugovor je potpisan kao jedan od sedam sporazuma o saradnji Srbije i Francuske tokom posete francuskog premijera Manuela Valsa.

Kompanija Schneider Electric je tokom 2014. godine radila i na proširenju pametnih mreža u Novom Sadu i Subotici, na relejnim zaštitama i data centrima u Elektroprivredi Srbije i Telekomu Srbije, na kompletnim rešenjim upravljanja i napajanju nove fabrike vode Makiš II, na upravljanju tehnološkim procesom fabrike Kolubara Univerzal. Saradnja sa preduzećima od vitalnog nacionalnog značaja biće u fokusu i tokom 2015. godine.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,