MS Dynamics AX: Ključ je u poslovnoj logici

Upoznajmo prednosti Microsoft Dynamics AX 2012 arhitekture za razvoj IN2 Dynamics ekstenzija.

06_iN2Microsoft Dynamics AX je integrisano rešenje najnovije generacije namenjeno upravljanju i kontroli poslovanja, koje detaljno pokriva složene procese i operacije u srednjim i velikim preduzećima. Osnovni zadatak ovog moćnog rešenja jeste da objedini resurse, procese i tokove podataka u firmi. Microsoft Dynamics AX ima standardni Microsoft intefejs. Intuitivan i blizak korisnicima, izuzetno je jednostavan za korišćenje. U potpunosti je preveden na srpski jezik i lokalizovan tako da ispunjava sve zahteve koje nameće zakonska regulativa i poslovna praksa karakteristična za srpsko tržište.

Platforma za razvoj funkcionalnosti

Microsoft Dynamics AX, zahvaljujući troslojnoj arhitekturi, podržava princip da se podaci skladište u bazi podataka, da server pokreće poslovnu logiku aplikacije, a da klijentska aplikacija (korisnički interfejs) omogućava korisnicima da se povežu na server, pristupe poslovnoj logici i koriste podatke iz baze podataka. Korišćenjem modela slojeva, arhitektura ovog rešenja na efikasan način razdvaja i kontroliše ažuriranja i modifikacije izvršene na aplikaciji. Takva struktura obezbeđuje moćnu i fleksibilnu platformu za razvoj poslovne logike, čija se ključna prednost ogleda u tome što se izmene u funkcionalnostima ne odražavaju na elemente aplikacije iz nižih nivoa.

Upravo ovu naprednu arhitekturu Microsoft Dynamics AX rešenja, je iskoristio IN2 Dynamics da za najnoviju verziju Microsoft‑ovog ERP rešenja razvije brojna korisna proširenja, preko kojih je proizvod za krajnjeg kupca postao korisniji i isplativiji nego ikada. Poboljšanja i proširenja, objedinjena pod imenom IN2 Dynamics AX Extentions, obuhvataju Microsoft Dynamics AX lokalizaciju za Srbiju i ostale države u regionu, vertikalna rešenja i specijalizovane aplikacije, a obezbeđuju i mobilni pristup.

Set rešenja IN2 Dynamics AX Extentions namenjen je pre svega kompanijama koje se bave maloprodajom, veleprodajom i distribucijom, ali i ostalim privrednim preduzećima i javnim institucijama, a adresiraju, između ostalog, sledeća područja: obračun zarada i ostalih primanja, putne naloge, transport i mehanizaciju, prodaju putem Web‑a, upravljanje skladištenjem i drugo.

www.in2dynamics.rs

06_iN2-logoIN2 Dynamics

IN2 Dynamics je deo IN2 grupe, koja obuhvata 11 preduzeća u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Makedoniji. Grupa se bavi implementacijom Microsoft Dynamics AX, Microsoft Dynamics NAV i Oracle ERP, CRM i BI sistema, ali i razvojem sopstvenih rešenja namenjenih privredi, javnom sektoru i finansijskim institucijama. Osnovana 1992. godine, IN2 se danas može pohvaliti iskustvom na preko 300 projekata i statusom Microsoft Partnera godine za 2013. Od 2003. grupa je posvećena održanju sistema kvaliteta kroz ISO 9001, a od 2011. i nosilac sertifikata ISO 27001 za upravljanje sigurnošću informacija. IN2 zapošljava preko 470 stručnjaka iz različitih oblasti, a ulaganje u razvoj zaposlenih, profesionalizam, individualan i posvećen pristup svakom pojedinačnom klijentu jesu osnovne smernice prema kojima se rukovodi u svom poslovanju.

Nataša Vujičić

(Objavljeno u časopisu PC#215)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,