Top50 2023

Pregled Android aplikacija – Army of Darkness Defense

Igre rađene po filmovima, kao po nekakvom ukletom pravilu, obično loše završavaju i na tržištu prolaze kao bos po trnju. U firmi Backflip Studios izgleda nisu puno marili za tradiciju pa su rešili da na ekrane Android uređaja prebace dešavanje iz filma Army of Darkness snimljenog još 1992. godine.

Army of Darkness Defense 2Nalazite se u ulozi neustrašivog Eša koji je spletom čudnih okolnosti transportovan u 1300. godinu. Da bi se vratio kući, Eš mora da se dočepa knjige Necronomicon, a jedini problem je to što isto žele da urade i sile mraka…

Army of Darkness Defense (goo.gl/vLLfM) je svojevrsni derivat tower defense igara. Umesto da gradite „kule i gradove“, ovde proizvodite vojnike koji potom bez vašeg daljeg učešća jurišaju ka neprijateljskim jedinicama. Akcija se posmatra „sa strane“ (horizontalni skrol), a napasnici uvek nadiru s krajnje leve strane igračkog polja. Zidine možete odbraniti slanjem običnih seljaka naoružanih vilama, kopljonoša, strelaca, swordsmena, ali i specijalnih jedinica kojih na ekranu istovremeno možete imati samo po jednu iz klase (konjanici, vidari, ratnici u teškom oklopu…). Za razliku od vojnika, Eš je u potpunosti pod vašom kontrolom, što znači da ga po potrebi možete šetkati tamo‑amo, a inicijalno je naoružan sačmarom i motornom testerom.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy S24 Ultra prvi utisci: Ultra inteligencija

Karakteristike vođenog lika i vojnika mogu da se poboljšavaju za šta se koristi novac koji prikupite. Izgradnja jedinica zavisi od količine dostupnog metala za čiju proizvodnju je zadužen kovač. Šteta je što je igra prilično kratka i što nakon kompletiranja svih nivoa dobijate samo neizazovni Endless režim kao nagradu. Inače, grafika i zvučni efekti su veoma lepi, a pogotovo se ističu zvučne „poštapalice“ iz samog filma (ima ih preko 100).

Vladimir Pisodorov

(Objavljeno u časopisu connect 26)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,