HTC One u Beogradu

HTC One u Beogradu
HTC One u Beogradu

Samo jedan dan nakon svetske premiere, HTC One je stigao u Beograd i prikazan je na redovnom sastanku Kluba programera. Novi HTC-ov Android telefon, poznat pod kodnim imenom M7, svuda izaziva interesovanje, nastavljajući put koji je pre godinu dana zacrtan modelom One X. Detaljni test objavićemo u martovskom broju PC Press-a, za sajt smo izdvojili nekoliko utisaka.

HTC One je po dimenzijama sličan prethodniku, One X, od koga je za nijansu duži i tanji. Razlika u dužini potiče od zvučnika pozicioniranih sa obe strane telefona, tako da kada ga okrenete u landscape položaj imate utisak da radite sa vrhunskim portabl medija plejerom, a zvuk opravdava taj utisak – još nismo čuli tako dobar zvuk sa ovako malog uređaja. Snažan adut je i ekran u Full HD rezoluciji, do sada nedostižnoj za mobilne telefone. Reprodukcija filmova i spotova na ekranu teče brzo, bez trzanja, zahvaljujući Snapdragon 600 quad-core procesoru koji radi na 1.7 GHz i pristupa RAM-u od 2 GB; za smeštanje podataka predviđeno je 32 GB memorije, s tim što će biti promovisan i model sa 64 GB.

htcone2Sledeći adut HTC One je Ultrapixel kamera sa 4 Mp BSI f/2.0 AF dopunjena softverom koji obezbeđuje sjajne efekte. Recimo, možete se opredeliti da kada fotografišete, zapravo bude zabeleženo nekoliko slika pre i nekoliko slika posle pritiska na “okidač”. Te slike pregledate i kombinujete na neočekivane načine, pa recimo postoji mogućnost da, ako ste fotografisali grupu prijatelja, izaberete na kojoj je slici ko od njih najbolje ispao, pa da se onda ti najbolji trenuci integrišu na jednoj slici – kako reče kolega, kamera fotografiše ono što se nije desilo.

Na sve to dodajemo konstataciju da telefon izgleda spektakularno dobro, sa metalik pozadinom i kompaktim kućištem čiji je svaki delić pažljivo dizajniran – HTC se čak dosetio da taster za uključivanje telefona ujedini sa IR predajnikom za kontrolu televizora i drugih uređaja. Ako vas je sve ovo zainteresovalo, dodaćemo da će se HTC One naći u ponudi svih domaćih mobilnih operatora, prema našim informacijama već u drugoj polovini marta. Dovoljno vremena da se detaljnije upoznate sa njim i u prikazu koji ćemo objaviti u martovskom broju časopisa PC Press.

Fotografije Pavle Peković

Facebook komentari:
Računari i Galaksija

Dejan Ristanović

www.dejanristanovic.com

4 thoughts on “HTC One u Beogradu

Comments are closed.