Pregled Android aplikacija – Kafanski podsetnik

Kafanski podsetnik (goo.gl/Ms6UE) ne možemo svrstati u red najkorisnijih programa iz domaće kuhinje, ali je u pitanju sigurno jedan od najzabavnijih i najoriginalnijih. Ako volite da se veselite na tradicionalan način, odlaskom u kafanu, onda će ovaj program postati vaš novi najbolji drugar. Ne samo da ćete kolege zadiviti znanjem već i brzinom kojom naručujete muziku.

Kafanski podsetnik 5.3 2U pitanju je zapravo baza najradije slušanih pesama u veselom društvu. Za početak tu je sekcija TOP 20 u kojoj se uredno sortirane nalaze numere za koje su glasali korisnici programa. Tapom na bilo koji unos otvara se novi ekran koji nudi dodatne mogućnosti – možete da glasate za pesmu, pozovete spisak pesama određenog izvođača koje se nalaze u bazi programa, pa čak i da poslušate pesmu tako što ćete „overiti“ ikonu sa YouTube logom.

Znatno veći izbor pesama nalazi se u sekciji Predlozi. Ovde završavaju sve numere koje nemaju dovoljno glasova za TOP 20 i bukvalno ih je na stotine (399 u momentu pisanja teksta). Inače, vredi napomenuti da je dnevno moguće glasati do tri puta. Naravno, da bi ste vama važne pesme pogurali na listi, nije potrebno da ostavljate glasove kao pomahnitali. Za skladištenje omiljenih numera zadužena je sekcija Moje pesme koju „filujete“ jednim tapom prsta. Kasnije, odavde možete da menjate ime pesme i izvođača, odnosno da upišete kratak komentar ili revidirate postavljeni YouTube link. Još jedna lepa stvar je što aplikacija nudi i reči pesme, tako da kada društvo zapeva nešto što vam nije poznato, sada imate skrivenog keca u rukavu.

Pročitajte i:  10 najboljih aplikacija za Android pametne telefone koje biste odmah trebali preuzeti

Kafanski podsetnik sadrži i bazu poznatih kafana i bircuza. Iako je ova sekcija u povoju, već ima 115 unosa koji ne podrazumevaju samo naziv, adresu, telefon kafane i poziciju na mapi, već i ocenu koja se „izvlači“ na osnovu glasova korisnika programa i to u kategorijama hrana, atmosfera i muzika.

Vladimir Pisodorov

(Objavljeno u časopisu connect 26)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,