Preskakanje: YouTube ima novu AI opciju

YouTube je i zvanično dobio AI opciju “Jump Ahead“, a trenutno je dostupna samo premijum korisnicima Android aplikacije. Radi se o novitetu koji omogućava da se preskoče „dosadni“ delovi videa, a eksperti upozoravaju da će to još više uticati na koncentraciju.

PCPress.rs Image

Sve je manje stvari koje nam drže pažnju, a najviše su ugrožene generacije koje odrastaju s internetom. Nova “Jump Ahead” opcija omogućava preskakanje manje zanimljivih delova nekog videa, a kako bi korisnici u rekordnom roku dobili ono što je najzanimljivije. Interesantni delovi se određuju na osnovu podataka o sadržajima na kojima se korisnik ranije najviše zadržavao i AI predviđanja.

I sami često premotavamo i preskačemo ono što nas ne zanima, a AI će to još više ubrzati. Nova YouTube opcija funkcioniše preko “Jump Ahead” tastera koji se pojavljuje u donjem desnom uglu videa kad neko pokuša da ubrza snimak. Na ekranu se onda vidi tekst u kojem se korisnik obaveštava da će biti preusmeren na onaj deo videa koji je najveći broj korisnika prepoznao kao zanimljiv.

Pročitajte i:  Adobe: Nova AI alatka uliva strah
PCPress.rs Image

YouTube testira i AI “Ask” taster koji premijum korisnicima omogućava da postavljaju specifična pitanja o videu koji gledaju ili da pronađu slične sadržaje kroz komunikaciju sa chatbot-om. Opcije već mogu da se isprobaju na youtube.com/new.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *