BIZIT plus

Prijave za beogradski EdIT 2014 do 10. jula

Comtrade i ove godine organizuje besplatnu letnju škole programiranja koja okuplja više desetina mladih IT snaga iz celog regiona, “EdIT 2014”.

edit2014Polaznicima će biti omogućeno da uz desetodnevnu edukaciju i timski rad razvijaju konkretan projekat u simuliranom radnom okruženju, i tako steknu dodatno praktično iskustvo koje će svakako biti od velike koristi u budućem radu. Letnje škole u Kragujevcu, Sarajevu, Banja Luci, Mariboru i Ljubljani traju od 7. do 18. jula, a beogradsko izdanje EdIT-a sledi u periodu od 21. jula do 1. avgusta.

Letnja škola EdIT okuplja najbolje studente fakulteta i visokih škola IT struke, a jedan od ciljeva je sinergija teorijskog i praktičnog znanja, ali i ostvarivanje prvog kontakta kandidata sa Comtrade kompanijom. Projekat je započeo još 1996. godine sa svega 10 polaznika, da bi sada to bio već tradicionalni program IT obuke koji se održava svakog leta u tri države u regionu, u 6 gradova.

Letnja škola EdIT okuplja najbolje studente fakulteta i visokih škola IT struke, ali od 2008. godine program je proširen tako da uključuje i studente ekonomskih nauka koji stiču znanja iz biznis analize IT rešenja. Jedan od ciljeva EdIT-a jeste sinergija teorijskog i praktičnog znanja, ali i ostvarivanje prvog kontakta kandidata sa Comtrade kompanijom.

Tema EdIT 2014 letnje škole u Srbiji ove godine je “Indoor navigacija pomoću iBeacon-a” što znači da polaznici imaju priliku da svoje sposobnosti u razvoju mobilnih aplikacija primene u praktičnom kontekstu. Radi se o projektu izrade korisničke aplikacije na Android platformi za određivanje položaja smartfon uređaja unutar zatvorenog prostora i navigaciju korisnika. Cilj projekta je da se korišćenjem iBeacon uređaja pametni telefon pretvori u interaktivni navigacioni uređaj koji će omogućiti kontekst orijentisanu komunikaciju sa korisnikom.

Realizacija projekta biće vođena korišćenjem Scrum frameworka, kroz koji će učesnici imati prilike da tokom razvoja aplikacije i izradom projektne dokumentacije prođu kroz zaokružen proces razvoja softverskog rešenja.

Detaljnije informacije možete pogledati na zvaničnoj Comtrade EdIT strani.

Ukoliko ste zainteresovani za EdIT školu u Beogradu popunite online prijavu do 10. jula. Svi kandidati će, nakon izvršene selekcije, biti obavešteni o konačnim rezultatima, kažu iz ComTradea.

Facebook komentari: