BIZIT plus

Prilagođeni oblačići Google Messages se polako pojavljuju sa RCS pozadinom

Google Messages objavljuje prilagođene mehuriće koji vam pružaju mogućnost da menjate boju i pozadinu ćaskanja.

PCPress.rs Image

Prilagođeni mehurići su samo za RCS ćaskanje i ne pojavljuju se u SMS razgovorima. „Promeni boje“ se pojavljuje u preklopnom meniju Google poruka. Takođe mu je moguće pristuputi iz redizajniranih detalja  kontaktu ispod vrteške sa slikama.

Ovo otvara novi korisnički interfejs za pregled preko celog ekrana sa decet opcija: podrazumevano, plava, trikizna, ljubičasta, zelena, narandžasta, pink i monohrom.

Vaša odabrana tema se odnosi na skoro sve na ekranu, ukljućujući oblačić sa porukom, ali ne i na tekstualno polje koje ostaje svetlo ili tamno.

Prilagođeni mehurići su mnogo očigledniji kada je sistemska tamna tema onemogućena. Tako ćete primetiti RCS pozadinu koja se tematski sastoji od mehurića. Čini se da se isti obrazac koristi u raznim razgovorima koje smo proverili. Prilično je suptilna i ne deluje tako nametljivo kao kada je ranije primećen krajem prošle godine.

Ako postavite temu, a druga osoba još uvek nema prilagođene mehuriće, neće videti nikakvu promenu na svom telefonu. U budućnosti će se prilagođeni oblačići sinhrzonizovati za svaku konverzaciju.

Izvor: 9to5google.com

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *