Sada možete obeležavati svoje Google Docs dokumente ručno pisanim beleškama na Android uređajima 

Google Docs dobija funkciju anotacije koja će vam omogućiti da označite svoje dokumente baš kao što biste to uradili olovkom i papirom.

PCPress.rs Image

Ažuriranje omogućava Android korisnicima da anotiraju dokumente koristeći prst ili stilus 

Sa ažuriranjem od 26. februara, najavljenim na MWC 2024, korisnici Google Docs-a na Android uređajima mogu koristiti prst ili stilus da pišu beleške, ističu tekst i zaokružuju reči koliko god žele. Google kaže da će ova funkcija raditi na Android tabletima i pametnim telefonima, pa ima stvarni potencijal da pruži uređajima poput preklopivih još veći podsticaj produktivnosti. Takođe bi trebalo da omogući glatki način za potpisivanje digitalnih dokumenata.

Android korisnici će imati pristup olovkama u više boja i kao i markerima pomoću novog alata za anotaciju u Google Docs-u, što je dobra vest za sve koji vole kodiranje beleški bojama. Ako nas popularnost digitalnih beležnica poput reMarkable-ovih tableta ili Amazon-ovog Kindle Scribe-a nečemu naučila, to je da, koliko god brzo kucanje bilo, mnogi ljudi ipak preferiraju pisanje rukom kada je to opcija. Jedina stvar koja nedostaje ovom ažuriranju je mogućnost konvertovanja rukopisa u tekst, što bi omogućilo obavljanje obimnijih pisanih zadataka. Apple je u tom pogledu nekoliko koraka ispred, nudeći ovu funkciju korisnicima Apple olovke na nekoliko svojih nativnih iPad produktivnih aplikacija, poput Pages i Numbers.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *