Problemi i rešenja: Netflix i deljenje lozinki

Već neko vreme se priča o tome da Netflix radi na sankcionisanju deljenja naloga, budući da ta praksa negativno utiče na rast broja korisnika.

PCPress.rs Image

Najveći problem je deljenje lozinki među onima koji ne žive pod jednim krovom, a ovo nije prvi put da kompanija pokušava da tome stane na put. Budući da je u prvom kvartalu 2022. godine servis ostao bez oko 200 hiljada pretplatnika, rešenja su više nego potrebna. Ako se ima na umu da je to prvi gubitak pretplatnika u poslednjih deset godina, a eksperti kažu da bi situacija mogla dodatno da se pogorša – tvrdi se da bi u drugom kvartalu servis mogao da ostane bez čak dve miliona korisnika.

Nakon ovih informacija je jasnije zašto deljenje naloga mora da prestane, a Netflix je vrlo ozbiljan u nameri da problem reši – toliko ozbiljan da će prekršioci morati da plate. Sav teret će ići na pleća onih koji su vlasnici naloga koji se dele, pa će nalozi koji imaju istu lozinku ostajati aktivni, ali po većoj ukupnoj ceni.

Pročitajte i:  Netflix prestaje da objavljuje broj svojih korisnika

PCPress.rs Image

Drugim rečima – Netflix testira funkciju zahvaljujući kojoj će nalozi koji se dele u više domaćinstava biti nešto skuplji. Za sada je dostupna samo malom broju korisnika, ali je vrlo verovatno da će uskoro stići do svih. Pretplatnici će nakon toga dobiti mogućnost da nastave s deljenjem naloga, a po povoljnoj ceni – dodatni nalog će koštati tek 2,99 dolara mesečno.

Izvor: Nerdist

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: