Problemi sa novim Nvidia RTX grafičkim kartama?

Nvidia RTX grafičke karte su se još pre lansiranja susrele sa određenim problemima, pa je funkcija real-time ray-tracing odložena zbog toga što se čekalo na oktobarski Windows 10 update koji je i sam kasnio, tako da još uvek nema video-igara koje podržavaju ovu opciju. I to nije sve, budući da su se u poslednje vreme pojavili još veći problemi, te neobično veliki broj prijava neispravnih jedinica.

PCPress.rs Image

Pogođeni korisnici izneli su svoje probleme na Nvidia forumima. Oni se kreću od grafičkih podatka, preko problema „plavog ekrana“, pa do toga da su neke karte bile potpuno nefunkcionalne odmah nakon isporuke. Čini se da je najveći problem sa RTX 2080 Ti Founders Edition modelom, ali se veliki broj prijava odnosio i na druge modele koji su beležili iste probleme nakon isporuke.

PCPress.rs Image

Kompanija trenutno radi na istraživanju neispravnosti, a spekuliše se da bi uzrok problema mogla da bude veća „die“ površina ili GDDR6 memorija. Nvidia poriče da se broj neispravnih grafičkih karti uvećava, te tvrdi da se radi o tome da su oni koji su naišli na problem jednostavno glasniji od onih koji nisu.

Pročitajte i:  Da li će Nvidia prestići Microsoft i postati najvrednija komanija na svetu?

Izvor: KitGuru

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,