BIZIT 2022

iPhone modeli za 2019. godinu stižu sa unapređenim Face ID kamerama

Novi izveštaj koji je javnosti podneo priznati Apple analitičar Ming-Chi Kuo ukazuje na neke novine koje bi mogle da se očekuju u okviru iPhone modela koji su planirani za 2019. godinu, a najpre se tiču unapređenog Face ID sistema.

PCPress.rs Image

Naime, Kuo u svom izveštaju kaže da bi Apple mogao da iskoristi prednosti novog senzora koji će biti zadužen za bolje osvetljavanje lica korisnika, tako što umanjuje uticaj svetla iz okruženja i na taj način poboljšava Face ID iskustvo. Pored toga izveštaj ukazuje i na to da bi Apple u okviru modela za 2019. godinu mogao da predstavi i novi sistem sa Time of Flight 3D kamerama, sa senzorom koji meri vreme koje je potrebno da svetlost stigne od uređaja do lica korisnika, koji može da se koristi i za snimanje 3D slika. Tako bi sistem mogao da se primenjuje i u okviru iskustva proširene stvarnosti, kao i za poboljšanje kvaliteta fotografija i 3D fotografija.

PCPress.rs Image

Face ID je prvi put predstavljen u okviru iPhone X modela iz 2017. godine, te koristi više od 30 hiljada infracrvenih tačaka u mapiranju lica korisnika. Prvobitni sistem savršeno je funkcionisao u mraku, dok je u osvetljenijim uslovima bio nešto manje pouzdan. To bi moglo da se promeni sa modelima koji se očekuju sledeće godine, a upravo zahvaljujući senzoru koji bi mogao da umanji uticaj svetla iz okruženja, te na taj način doprinese da sistem funkcioniše podjednako dobro u svim svetlosnim uslovima.

Pročitajte i:  Windows 11 22H2 upozorava kada ste neooprezni sa lozinkama

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,