Procureli podaci govore o tome da Facebook gotovo da nema uvid u korišćenje podataka korisnika

Facebook navodno nije u stanju da uzme u obzir veći deo ličnih podataka korisnika koji su u njegovom vlasništvu, uključujući to za šta se koriste i gde se nalaze.

Procureli podaci govore o tome da Facebook gotovo da nema uvid u korišćenje podataka korisnika

Facebook na udaru sve većeg broja ograničenja

Inženjeri privatnosti u Facebook-ovom timu za reklame i poslovne proizvode napisali su izveštaj prošle godine u kome je detaljno opisano kako bi Facebook mogao da reši sve veći broj propisa o korišćenju podataka, uključujući nove zakone o privatnosti u Indiji, Južnoj Africi i drugde. Inženjeri su upozorili da će Facebook imati poteškoća da obeća zemljama kako će tretirati podatke svojih građana.

Čini se da je glavna prepreka Facebook-a u praćenju korisničkih podataka nedostatak sistema „zatvorenog oblika“, navodi se u izveštaju. Drugim rečima, sistemi podataka kompanije imaju „otvorene granice“ koje kombinuju korisničke podatke prve strane, korisničke podatke trećih strana i osetljive podatke. Prošle godine su zemlje EU i Kalifornija donele više zakona o zaštiti podataka iz celog sveta, uključujući Indiju, Tajland, Južnu Afriku i Južnu Koreju. Dokument dovodi u sumnju da li je Facebook bio u stanju da se pridržava takvog zakona i da li je opremljen da izdrži ogroman broj novih zakona koji postavljaju slična ograničenja.

Pročitajte i:  Čuvajte se phishing napada na platformi Facebook

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,