Prodaja novih iPhone telefona je slabija od očekivane

Iako informacija ne dolazi direktno iz Apple-a, svi pokazatelji govore da su u svojim predviđanjima precenili želju korisnika za kupovinom iPhone XS, iPhone XS Max i iPhone XR telefona. Naime, izgleda da će za iPhone XR planirana proizvodnja od 70 miliona primeraka biti smanjena čak za jednu trećinu.

PCPress.rs Image

Da se nešto dešava po tom pitanju prvi put smo bili u prilici da saznamo prošle nedelje, kada su najveći snabdevači iPhone komponenti (Qorvo Inc, Lumentum Holding Inc i Japan Display Inc) redukovali predviđanja kvartalnog profita nakon smanjenja narudžbina od strane velikog „neimenovanog“ kupca. Indikativno je i što je Foxconn, najveći proizvođač iPhone telefona, smanjio ukupan broj prekovremenih časova.

Šta stoji iza tolikog Apple-ovog „promašaja“ kada je u pitanju predviđanje prodaje? Jedan od razloga je i „razvodnjavanje“ proizvodnje. Što više proizvoda je u ponudi, to je teže da neki od njih bude izdvojen i da ga kupci odaberu kao ultimativan. Konkurencija, ne samo u okviru Apple ponude, učinila je svoje. I drugi proizvođači su preplavili tržište sa svojih high-end uređajima koji uspešno pariraju Apple-u, pa je izbor rasplinjen na sve većem broju uređaja.

Pročitajte i:  Apple je izbrisao WhatsApp i Threads iz svoje prodavnice aplikacija u Kini

Izvor: ZDNet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,