BIZIT plus

Profit Samsung-a porastao za 52 procenta

Uprkos pandemiji koja traje već skoro 10 meseci, Samsung je u mobilnom segmentu uspeo da poveća svoj profit u proteklih godinu dana. To može da zahvali novim flegšip modelima telefona (Galaxy Note i Z Fold 2), ali i velikom potražnjom za telefonima iz srednje klase.

PCPress.rs Image

Odlični rezultati

Investitori su već obavešteni da kompanija očekuje veći profit za Q3 2020 u odnosu na prethodnu godinu, a operativni profit u mobilnoj diviziji je povećan za 51 procenat u odnosu na isti period prošle godine.

Samsung je postigao odlične rezultate i doživeo rast i u segmentu displeja. Tome je doprinela i prodaja displeja drugim kompanijama (prvenstveno OLED displeja za Apple-ove iPhone 12 modele). Rast je zabeležen i u segmentu memorijskih čipova, prvenstveno za telefone, servere i grafičke karte. Globalno, operativni profit u Q3 2020 je za čak 52 procenta veći od istog kvartala prošle godine.

Ipak, kompanija očekuje smanjenje profita u Q4, zbog povećane konkurencije na polju mobilnih telefona, a očekuje se i smanjenje potražnje za serverskim memorijama. Tokom sledeće godine, očekuje se povećanje prodaje u 5G segmentu, u novim tehnologijama (preklopni telefoni), kao i u TV segmentu, jer se očekuju ekrani koji koriste novu quantum dot tehnologiju.

Pročitajte i:  Apple postao najveći proizvođač telefona na svetu

Izvor: Engadget

Facebook komentari: