BIZIT plus

Proglašeni šampioni i šampionke Vip Beach Mastersa 2011

Pobednici VBM Nakon uzbudljivih mečeva finalnog turnira Vip Beach Matersa 2011, na Adi Ciganliji, Igor Tešić i Stefan Basta u muškoj i Ivana Isailović i Milena Matić u ženskoj konkurenciji, izborili su se za prestižnu titulu šampiona odnosno šampionki Srbije u odbojci na pesku.

Beograd, 28. avgust 2011. – Prvenstvo Srbije u odbojci na pesku Vip Beach Masters 2011, u organizaciji kompanije Vip mobile i Odbojkaškog saveza Srbije, završeno je danas finalnim mečevima na Adi Ciganliji. Pobednici turnira u Beogradu su timovi Igor Tešić/Stefan Basta u muškoj i Ivana Isailović/Milena Matić u ženskoj konkurenciji, koji su osvojili trofeje i nagrade u visini od 1.400 evra, odnosno 1.100 evra. Oba pobednička tima ujedno su osvojila najviše poena na oba Vip Beach Masters turnira, u Kragujevcu i Beogradu, i na taj način se izborila za titulu šampiona Srbije u odbojci na pesku i dodatnu nagradu u visini od po 1.500 evra po timu. Kraljicom plaže proglašena je Ivana Isailović, dok je titula Kralja plaže dodeljena Stefanu Basti.

Na finalnom turniru učestvovalo je 45 muških i 14 ženskih ekipa, među kojima i po jedna gostujuća ekipa iz Turske, Rumunije, Bugarske i Makedonije. Nakon kvalifikacionih mečeva, 16 najboljih muških i 8 ženskih ekipa borilo se za vredne novčane nagrade, iz fonda koji je obezbedila kompanija Vip mobile. Beogradski turnir obeležila je fantastična igra tandema Igor Tešić/Stefan Basta, koji je u finalnom meču odneo pobedu nad drugoplasiranim timom iz Rumunije, Petru Abrudan Moisa/Marius Mascovits 0:2 (22:24, 14:21). Treće mesto pripalo je timu Jovan Marković/Dejan Jović, koji je savladao tandem Marko Galešev/Nenad Simeunović 2:0 (18:21, 14:21). Sa podjednakim uzbuđenjem pratili smo i finalni meč u ženskoj konkurenciji gde su se najbolje pokazale Ivana Isailović/Milena Matić i pobedile drugoplasirane predstavnice Bugarske Evelinu Čolakovu/Desislavu Nikolovu 2:0 (25:23, 23:21). Bronzana medalja pripala timu Bojana Jovičić/Aleksandra Frajtović, nakon pobede nad duom Bojana Stojković/Marijana Đukić 2:1 (20:22, 21:14, 15:12)

Danas je završena i Vip Beach Masters škola odbojke na pesku, koju je vodio naš proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić. Pored Beograda, škola odbojke održana je i tokom VBM turnira u Kragujevcu i Evropskog prvenstva u Novom Sadu. Više od 1000 najmlađih žitelja ovih gradova prošlo je kroz ovu školu.

Svi posetioci imali su priliku da uživaju u celodnevnoj zabavi tokom finalnog turnira na Adi Ciganliji. Uzbudljive mečeve upotpunili su nastupi atraktivnih igračica na pesku, najnoviji muzički hitovi i raznovrsne nagradne igre.

Finale Prvenstva su svojim prisustvom upotpunili i mnogobrojni ljubitelji sporta, kao i brojne javne ličnosti: ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković, pomoćnik ministarke omladine i sporta Dragan Atanasov, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić, brojni sportski urednici i mnogi drugi koji su iz Vip lože bodrili svoje favorite.
Izvor: Vip

Facebook komentari: