Top50 2023

Proglašeni pobednici „Berkeley & Belgrade: Build the Future“

Krajem prošle nedelje proglašena je najbolja aplikacija na temu socijalnog preduzetništva u okviru studentskog takmičenja „Berkeley & Belgrade: Build the Future“ koje je organizovao beogradski ogranak Udruženja studenata elektrotehnike Evrope – EESTEC, pri Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a u saradnji s kolegama s kalifornijskog Univerziteta Berkli

Build the Future - takmicenje u programiranjuTakmičenje je održano pod pokroviteljstvom kompanije youngculture koja je pobednicima obezbedila letnju stručnu praksu.

Timovi studenata predstavili su četvoročlanom žiriju sastavljenom od predstavnika fakulteta i kompanije youngculture svoja rešenja – aplikacije koje za cilj imaju umrežavanje raznih grupacija ljudi.

Najbolji utisak na žiri ostavio je tim koji čine Robert Žuljević, Sanja Ivkov i Nikola Stojiljković koji su kreirali aplikaciju „TEAMstitution“ sa ciljem da poveže mlade iz različitih oblasti za rad na projektima. Komentarišući pobedničku ideju, Saša Slavnić, član žirija i vodeći Java Arhitekta i Menadžer odeljenja za razvoj mobilnih aplikacija kompanije youngculture, rekao je: „Bilo je lepo videti da su svi učesnici pokazali mnogo inovativnosti, pri čemu se posebno izdvojila pobednička aplikacija. Jedva čekam da vidim kako će se sve prikazane ideje razvijati u budućnosti, jer zaista imaju mnogo potencijala.“

Pročitajte i:  Opcija za lakše brisanje aplikacija na svim uređajima

Pored toga, pobednicima je uručena novčana nagrada – ček u vrednosti od hiljadu dolara, koju je obezbedila kompanija Scuddle.

Miloš Mandić, predstavnik organizacije EESTEC istakao je da su učesnici na ovaj način stekli neprocenjivo iskustvo i dobili priliku da pokažu svoje znanje. “Zaista smo ponosni na inovativnost ovog takmičenja i prezadovoljni kvalitetom učesnika i njihovim rešenjima. Želeo bih da izrazim našu zahvalnost kompaniji youngculture, koja je kao generalni pokrovitelj bila uz nas od samog početka, kao i kompaniji Scuddle, koje su obe prepoznale značaj ovog projekta i kvalitet stručnog kadra koji izlazi sa naših fakulteta“, rekao je Mandić.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,