Top50 2023

Android aplikacija – Spot the Number 1.0.8

Na prvi pogled, Spot the Number (goo.gl/JDMDB) je još jedna iteracija tombole, binga i sličnih igara. Imate nekakvu tablu s brojevima, tu su i kuglice, a cifre valja pritiskati određenim redosledom. Ipak, svaka sličnost s pomenutim igrama ovde se završava, pogotovo kada je department sreće i proizvoljnosti u pitanju.

Spot the Number 1.0.8Premisa je toliko jednostavna da dolazi posve neočekivano. Pred igračem se nalazi tabla veličine 7 x 7 polja u kojima su smeštene kuglice s brojevima. Kuglice su obojene različitim bojama i raspoređuju se nasumično. U donjem delu ekrana nalazi se niz sačinjen od šest brojeva ispod kojih su obojene tačkice. Šta je cilj? Brojeve koje vidite potrebno je pronaći na tabli, ali tako da im boja odgovara onoj koja je naznačena tačkicom. Vreme je, naravno, ograničeno, a možete ga produžiti pronalaženjem naročitih maskota ili pak pronalaskom svih brojeva. U tom slučaju otkriva se nova tabla, s novim setom brojeva.

Igra ne sadrži specijalne efekte, eksplozije i uobičajene podizače adrenalina. Jednostavno testira vašu moć opažanja i tera vas da brusite koncentraciju do najoštrije tačke. Možda sve ovo i ne bi bilo toliko zanimljivo da nema naročite cake. U igri niste sami i svaki put kada poželite da startujete novu partiju znajte da ćete se boriti protiv desetina hiljada online igrača. Partija je za sve ista – tabla sadrži identičan raspored, potrebno je pronaći identičan niz brojeva, identičnih boja… Naravno, i vreme za obavljanje akcije vam je isto. Nakon završetka partije generiše se lista postignutih rezultata i tu možete da vidite kako se kotirate na globalnom nivou. U top‑listi se čuvaju  najbolji rezultati u proteklom satu, danu, nedelji i mesecu. Naravno, tu je i (All Time) lista najboljih ostvarenja .

Vladimir Pisodorov

(Objavljeno u časopisu connect#28)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: