Proglašeni pobednici Microsoft Imagine Cupa

Kompanija Microsoft objavila je pobednike jedanaestog po redu Microsoft Imagine Cup takmičenja koje svake godine okuplja studente tehničkih fakulteta, programere i buduće preduzetnike u cilju stvaranja kreativnih projekata i njihove implementacije na tržištu.

colinkedPobednički projekti odabrani su u tri glavne takmičarske kategorije – Inovacija, Igrice i World Citizenship, kao i u tri specijalne kategorije koje se odnose na razvoj proizvoda. Pored toga, uručeno je i osam nagrada od strane sponzora ovogodišnjeg takmičenja.

 Pobednici ovogodišnjeg Imagine Cup takmičenja proglašeni su na svečanoj ceremoniji održanoj u Teatru Aleksandrinski, u Sankt Peterburgu, uz prisustvo više od 800 učenika, sudija, partnera, zastupnika državnog vrha Ruske Federacije kao i predstavnika vodećih svetskih medija. Ceremonija dodele nagrade je organizovana  u čast završetka četvorodnevnog takmičenja i proslave timskog rada i novih ideja na polju tehnologije.

 U kategoriji Inovacija, prvo mesto zazueo je tim iz Velike Britanije sa projektom SoundSYNK. Drugo mesto pripalo je našim susedima iz Slovenije zahvaljujući projektu DORA, dok  je projekat SkyPacs timu sa Tajlanda doneo treće mesto. Prva mesta u kategorijama Igrice i World Citizenship pripale su timu ekipi iz Austrije i Portugalije.

Pročitajte i:  Promenite ovih 5 Windows podešavanja da biste poboljšali zaštitu vaših podataka

 U ovogodišnjem finalu učestvovalo je osamdeset sedam timova iz 71 zemlje koje su dospele u finale nakon pobeda na lokalnim i onlajn takmičenjima na nacionalnom nivou.

 Na ovodišnjem Imagine Cup takmičenju nije bilo predstavnika Srbije.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

2 thoughts on “Proglašeni pobednici Microsoft Imagine Cupa

Comments are closed.