Top50 Glas publike

Proizvedeno 80 miliona NIKKOR objektiva

Nikon je danas objavio da je ukupna proizvodnja NIKKOR objektiva za Nikon fotoaparate sa zamenljivim objektivima sredinom juna 2013. godine dostigla osamdeset miliona.

digital-101-Total-Production-of-Nikkor-Lenses-Reaches-80-Million1959. godine kompanija Nikon (tada Nippon Kogaku K.K.) je objavila model Nikon F i prvi NIKKOR objektiv za Nikon SLR fotoaparate, NIKKOR-S Auto 5cm f/2. Nikon i dalje proširuje paletu zamenljivih objektiva za Nikon 1 fotoaparate, pri čemu je prvi među njima objavljen u oktobru 2011. godine, a ukupna proizvodnja objektiva je dostigla osamdeset miliona.

Trenutna ponuda zamenljivih objektiva za Nikon 1 fotoaparate se sastoji od devet objektiva i Nikon će je i dalje proširivati i obogaćivati.

NIKKOR je brend fotografskih objektiva kompanije Nikon. NIKKOR fotografski objektiv ove godine slavi 80. godišnjicu od objavljivanja prvog objektiva 1933. godine. Ime NIKKOR je nastalo dodavanjem slova „r“ – što je bila uobičajena praksa imenovanja fotografskih objektiva u vreme kada je ime nastalo – reči „Nikko“, romanizovanoj skraćenici za Nippon Kogaku K.K., originalno ime korišćeno kada je kompanija osnovana.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,

One thought on “Proizvedeno 80 miliona NIKKOR objektiva

Comments are closed.