Računari i Galaksija

Proizvedeno 80 miliona NIKKOR objektiva

Nikon je danas objavio da je ukupna proizvodnja NIKKOR objektiva za Nikon fotoaparate sa zamenljivim objektivima sredinom juna 2013. godine dostigla osamdeset miliona.

digital-101-Total-Production-of-Nikkor-Lenses-Reaches-80-Million1959. godine kompanija Nikon (tada Nippon Kogaku K.K.) je objavila model Nikon F i prvi NIKKOR objektiv za Nikon SLR fotoaparate, NIKKOR-S Auto 5cm f/2. Nikon i dalje proširuje paletu zamenljivih objektiva za Nikon 1 fotoaparate, pri čemu je prvi među njima objavljen u oktobru 2011. godine, a ukupna proizvodnja objektiva je dostigla osamdeset miliona.

Trenutna ponuda zamenljivih objektiva za Nikon 1 fotoaparate se sastoji od devet objektiva i Nikon će je i dalje proširivati i obogaćivati.

NIKKOR je brend fotografskih objektiva kompanije Nikon. NIKKOR fotografski objektiv ove godine slavi 80. godišnjicu od objavljivanja prvog objektiva 1933. godine. Ime NIKKOR je nastalo dodavanjem slova „r“ – što je bila uobičajena praksa imenovanja fotografskih objektiva u vreme kada je ime nastalo – reči „Nikko“, romanizovanoj skraćenici za Nippon Kogaku K.K., originalno ime korišćeno kada je kompanija osnovana.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

One thought on “Proizvedeno 80 miliona NIKKOR objektiva

Comments are closed.