Programeri, javite se: mts app konkurs za srednjoškolce

Kompanija Telekom Srbija raspisala je novi ciklus mts app konkursa koji je namenjen talentovanim učenicima srednjih škola sa specijalizovanim odeljenjima za matematiku, informatiku i računarstvo.

PCPress.rs Image

Konkurs za izradu aplikacija za Android i IOS mobilne uređaje Telekom Srbija organizuje po osmi put i time još potvrđuje svoju usmerenost ka ulaganju u mlade talente. Predstojeći mts app konkurs okupiće najveći broj učenika do sada, budući da u njemu učestvuje čak 37 škola iz čitave Srbije.

Konkurs će imati i regionalni karakter, jer će m:tel Banja Luka i m:tel Podgorica, realizovati projekat i u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Timovi učenika takmičiće se prvo u državnom finalu, sa vršnjacima iz svoje zemlje, a ukoliko njihova aplikacija bude među pet najboljih, stiču pravo da se nađu u konkurenciji „Regionalnog app izazova“ i takmiče se sa učeničkim timovima iz susedstva.

Glavnu nagradu na „Regionalnom app izazovu“ predstavljaće poseta konferenciji IDTechEx Show u Berlinu, u aprilu sledeće godine, a biće dodeljena i specijalna nagrada za inovativnost. Na oba nivoa takmičenja – državnom i regionalnom finalu, vrednuje se ideja, kompleksnost rešenja, realizacija, inovativnost, a posebno društveno korisna namena aplikacija, doprinos razvoju telekomunikacionih usluga, kao i doprinos unapređenju upotrebe mobilnih telefona i uređaja.

Više informacija o konkursu, prijavljivanju i uslovima  možete pronaći na mts portalu.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,