Top50 Glas publike

Proizvođač sigurnosnih kamera Wyze ostavio izložene privatne podatke miliona korisnika

Startup koji proizvodi sigurnosne kamere Wyze potvrdio je da je pretrpeo curenje podataka ranije u toku meseca, pa je tako ostavio podatke miliona mušterija izložene na internetu. Šifre i finansijke informacije nisu izložene, ali email adrese, nazivi Wi-Fi mreža, kao i informacije o fizičkoj veličini 2.4 miliona korisnika ostavljene su nezaštićene od 4. decembra do 26. decembra, javila je kompanija.

PCPress.rs Image

Podaci su slučajno ostavljeni izloženim u toku prebacivanja u novu bazu podataka kako bi se unos podataka olakšao. Radnik koji je to radio nije poštovao sigurnosne protokole u toku procedure, piše u blog postu na njihovom sajtu. Među podacima koje su ispustili bila je visina, težina, pol i druge informacije o zdravlju za 140 beta korisnika koji su bili uključeni u testiranje novog hardvera, saopštili su iz kompanije.

Kompanija je rekla da nema dokaza da su korisnička imena bila izložena ali su svakako izlogovali sve korisnike, savetujući im da naprave nove kredencijale. Korisnici takođe mogu da očekuju automatsko resetovanje kamera kako bi se uspostavili dodatni sigurnosni koraci.

Iz Wyze-a su saopštili da vrlo ozbiljno shvataju bezbednost svojih korisnika i da će ispitati proceduru.

Izvor: cnet

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,