Proizvodnja čipova za naredne iPhone telefone već počela

Već se uveliko zna da je tajvanski proizvođač TSMC odabran da bude snabdevač Apple-a čipsetovima nove generacije. Zapravo, jedino će TSMC i proizvoditi nove čipove, zahvaljujući svom naprednom proizvodnom procesu, pa će tako on proizvoditi kompletne količine A13 čipova potrebne za iPhone telefone koji će se pojaviti tokom 2019. godine.

PCPress.rs Image

Prema izveštajima, test-proizvodnja je okončana i planira se da masovna proizvodnja čipova krene do kraja tekućeg meseca. Prve količine su već proizvedene. Za sada se zna da će A13 biti izrađen u 7-nanometarskom proizvodnom procesu, sa unapređenom EUV (Extreme Ultraviolet) litografijom. Kao i uvek, očekuje se unapređenje performansi, trajanja baterije, samim tim i energetske efikasnosti, a pretpostavlja se da će, već po tradiciji, u momentu pojavljivanja Apple A13 biti najbrži čip za mobilne telefone u čitavoj industriji.

Kako navode insajderi, Apple će zadržati svoj ciklus iz prethodne godine, sa dva telefona visoke kategorije koji će se razlikovati po veličini (prošle godine su to bili iPhone XS i XS Max), kao i jednim, uslovno rečeno, pristupačnijim modelom (osveženi naslednik iPhone XR telefona). Tri uređaja će imati gotovo istovetan dizajn kao i aktuelna generacija, s tom razlikom što će imati nešto drugačije kamera module. Top modeli stizati sa tri, umesto sa dve kamere, pošto će dobiti ultra-širokougaone senzore. Slično tome, iPhone XR će biti unapređen drugom kamerom – telefoto senzorom.

Pročitajte i:  Apple traži rešenje da spreči naknadu za programere

Još jedna interesantna karakteristika ovogodišnje generacije iPhone telefona je “power sharing”, koji smo već videli na nekoliko Android top modela. Reč je o mogućnosti reverzibilnog bežičnog punjenja, zahvaljujući čemu će Apple korisnici moći da napune svoj iWatch pametni sat ili AirPods slušalice.

Izvor: GSMArena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,