Tinder Lite za korisnike na tržištima u razvoju

Mnogi online servisi pokrenuli su Lite verzije svojih aplikacija kako bi zadovoljili korisnike na tržištima u razvoju. Većina korisnika na takvim tržištima nemaju vrhunske telefone, a pristup mobilnim podacima dolazi po određenoj ceni takođe. Ove aplikacije mogu da rade na uređajima nižeg cenovnog ranga dok „jedu“ manje podataka. Tinder će sada pokrenuti takvu aplikaciju za svoju uslugu.

PCPress.rs Image

Tinderova matična kompanija Match Group potvrdila je tokom ove sedmice da će objaviti aplikaciju Tinder Lite koja će biti namenjena korisnicima u oblastima gde mobilni podaci „dolaze kao luksuz“.

Nijedna dodatna informacija nije otkrivena od strane direktora Mandy Ginsberg, tako da je nejasno kada će ova aplikacija stići i koje će funkcije doneti. Neke funkcije bi trebalo da budu izostavljene kako bi aplikacija bila lagana i manje zahtevna za podatke. Sve što je Ginsberg rekao je da će Tinder Lite biti pušten „uskoro“.

Jugoistočna Azija je jedno od tržišta na kojima se Tinder nada da će postići puno uspeha sa laganom verzijom svoje aplikacije, koja bi im omogućila da dopru do miliona korisnika koji koriste samo jednostavne pametne telefone i imaju ograničen pristup podacima. Čak i ako se samo deo tih pridošlica prijavi, to je veliki potencijal za ekspanziju.

Pročitajte i:  Google dodaje ocene uz nove AI alate za kupce 

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,