ERP 2024

Promene u vrhu globalnih tržišta telefona

Kina je još pre nekoliko godina prestigla SAD po pitanju broja prodatih telefona godišnje i ona trenutno predstavlja najveće svetsko tržište. Međutim, prošle godine SAD je izgubila i drugo mesto, jer ih je po broju prodatih telefona prestigla i Indija.

PCPress.rs Image

Tokom 2019. godine u Indiji je podato 158 miliona telefona, od čega čak 72 procenta pripada kineskim brendovima kao što su Xiaomi, Vivo, Realme i Oppo. Među ne-kineskim brendovima najbolje je kotiran Apple, prvenstveno zbog snižavanja cena iPhone XR-a u ovoj državi, kao i zbog predstavljanja iPhone-a 11. U istom periodu, prodaja Samsung-ovih telefona u Indiji opala je za pet procenata.

Moramo da kažemo da postignuti rezultati prodaje telefona u Indiji nisu neočekivani, jer ovo tržište iz godine u godinu raste sve brže. Međutim, ova rotacija pri vrhu tabele mogla bi da utiče na proizvođače telefona u budućnosti, koji će se truditi da dizajniraju modele koji će biti prihvatljiviji tržištu Indije. Zato nemojte da se iznenadite ako u narednim godinama neki od najvećih svetskih proizvođača telefona svoj fokus postave upravo na ovo tržište.

Pročitajte i:  Apple će moći da obavi update  na novim telefonima bez vađenja iz kutije

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , ,