BIZIT plus

Providni ekran otvara prozor u video marketing

Japanska kompanija Dai Nippon Printing kreirala je ekran koji je providan skoro kao obično staklo, ta na taj način stvorila moćnu marketinšku alatku, koja bi u budućnosti vrlo lako mogla da bude od velike koristi kako proizvođačima, tako i onima koji se bave oglašavanjem.

PCPress.rs Image

Naime, ekrani su napravljeni tako da vrlo lako mogu da se montiraju na različite površine, te da se nađu na mestima kao što su izlozi, te različiti bilbordi. Pored toga, pružaju znatno jasniju sliku od sličnih proizvoda iz prethodnih godina. Tako se očekuje da se ovaj ekran u bliskoj budućnosti pretvori u jedan od glavnih načina za oglašavanje, a pre svega zbog velike prilagodljivosti.

Sve do skoro providni i delimično providni ekrani pravljeni su od materijala koji sadrže fine čestice koje odbijaju svetlost, pa na taj način omogućavaju projektovanje željene slike na ekran. Problem je bio u tome što povećanje broja pomenutih finih čestica utiče na kvalitet, te oštrinu slike, ali se smanjuje providnost samog ekrana. Dai Nippon ekran uključuje i specijalni površinski sloj koji odbija svetlost, pa se snop svetlosti koji dolazi iz reflektora uvek reflektuje pod konstantnim uglom, dok drugi zraci samo prolaze kroz ekran. Kada se ne koristi, te čestice koje reflektuju svetlost nisu u funkciji, ekran izgleda poput običnog stakla.

Pročitajte i:  Digital Day 2024: Oblikujte budućnost veštačke inteligencije

Ova tehnologija omogućava jasnije i življe slike tokom emitovanja video sadržaja, što otvara potpuno novu dimenziju na polju marketinga. Tako bi, na primer, neka radnja koja prodaje odeću tokom dana u izlozima mogla da ima obične lutke koje nose izabrane odevne kombinacije, te da tokom noći staklenu površinu izloga pretvori u ekran na kojem bi se emitovale reklame.

PCPress.rs Image

Kompanija Dai Nippon ušla je na tržište providnih ekrana još 2013. godine, ali je nedovoljna providnost predstavljala problem sve do sada, budući da se ekrani nisu puno razlikovali od običnih. Čini se da je taj problem sada rešen, te bi ovaj momenat mogao pametno da se iskoristi, budući da se kompanije sve više okreću video oglašavanju. Japan već planira da na ovaj način privuče pažnju velikog broja stranih turista, a naročito uoči Olimpijskih igara 2020. godine koje će se održati u Tokiju, te tako poboljša celokupnu turističku sliku zemlje.

Dai Nippon trenutno kontroliše tek nekoliko procenata globalnog tržišta za providne ekrane, ali se nada da će sa novim proizvodom poboljšati kako učešće, tako i celokupnu dobit.

Pročitajte i:  Digital Day 2024: Revolucija u digitalnom marketingu i oglašavanju

Izvor: Nikkei

Facebook komentari: