Prva IBM Sprint konferencija

PCPress.rs ImageKompanija International Business Machines (IBM) je u utorak, 13. septembra, održala skup posvećen poslovnim korisnicima, na kojem je predstavila softverska rešenja za velika i srednja preduzeća.

U uvodnom predavanju Zoran Hrustić, potpredsednik za softversku grupu u CEE regiji, je ukratko predstavio informatičku kuću koja traje već 100 godina i koje je dala veliki doprinos razvoju i primeni informatike, i skrenuo pažnju na neke od aktuelnih izazova u modernom poslovanju. Između ostalog, ukazao je na činjenicu da se veličina podataka u preduzeću povećava 50 odsto svake godine, a da je čak 78 odsto informacija nestruktuirano. Stoga zaposleni troše 75 odsto vremena na traženje informacija, koje uglavnom već imaju.

Prezentacije softverskih rešenja održane su u dve paralelne sesije. Takođe je bila ponuđena mogućnost da se prate demonstracije uživo pri čemu su IBM stručnjaci bili na raspolaganju za sva pitanja i pomoć oko konkretnih problema tokom trajanja događaja. Predstavljena su rešenja za povećanje sigurnosti podataka, potrebni koraci za prelazak sa virtuelizacije na računarstvo u oblaku, za zaštitu podataka, poboljšan data warehouse, poslovnu analitiku, automatizaciju procesa i rešenje za pametnije upravljanje prodajom. Od studija slučaja, predstavljena su Raiffeisen banka i Unica osiguranje.

Pročitajte i:  Microsoft i IBM objavili izvorni kod MS-DOS-a 4.00 pod „open source“ licencom

Izvor: IBM

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: