Prve AirPods slušalice sa USB-C portom

Ken Pillonel, student robotike, konačno je objavio video koji prikazuje ceo proces zamene lighting porta sa USB-C portom na AirPods slušalicama.

PCPress.rs Image

Novi projekat

Pillonel sve svoje šeme čini transparentnim, što znači da svi mogu da urade ovakvu modifikaciju ako poseduju 3D štampač.

Na početku, Pillonel prvo otvori kućište. Odnosno on ga razbije, jer nisu dizajnirani da se rastavljaju. Zatim dizajnira dva zamenska dela koja idu na obe strane kućišta, prvo koristeći FDM 3D štampač. Zatim prelazi na SLA štampač za precizniji rezultat.

Komadi koje on konstruiše savršeno se uklapaju na najbolji mogući način, stvarajući spoljašnji deo koji izgleda kao da nije ni dodirnut. Nakon istraživanja, Pillonel uspeva da napravi prilagođenu štampanu ploču koja se uklapa u kućište AirPods-a. Krajnji rezultat su funkcionalne AirPods slušalice koje možete puniti bilo kojim USB-C kablom.

Baš kao i njegov prethodni projekat kada je ugradio USB-C port na iPhone, Pillonel je sada takođe učinio dostupnim šeme za modifikaciju AirPods kućišta i one se mogu preuzeti sa GitHub-a.

Takođe, on poklanja gotove komplete a možda čak počne i da ih prodaje. Na njegovoj veb stranici ima više detalja vezanih za projekat. Modifikacija AirPods-a ili iPhone-a, moraće još da sačeka zvanično odobrenje od Apple-a.

Kompanija navodno razmatra prozvodnju iPhone-a i AirPods-a sa USB-C portom najranije 2023.godine. Osim toga, novi zakoni EU zahtevaju od Apple-a da zameni lightning port na iPhone uređajima do jeseni 2024.godine.

Pročitajte i:  MacBook i Chromebook računari su najkomplikovaniji za popravku

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,