Prve slike komercijalnog Oculus Rift paketa

Kao što je već poznato, kompanija Oculus je počela sa isporukom komercijalne verzije Oculus Rift paketa, pa sada možemo videti kako to sve izgleda.

oculus-rift-final1

Paket sadrži sledeće elemente: Oculus Rift Quick Start uputstvo za podešavanje, Camera Sensor s ugrađenim stalkom, mali plastični alat za isključivanje (skidanje) integrisanih slušalica, Oculus daljinski upravljač s integrisanom baterijom, Xbox One bežični gamepad, Xbox One USB Wireless Receiver, dve dve AA baterije za gamepad, dve Oculus naplepnice i krpicu za brisanje sočiva.

oculus-rift-final2

Od softvera, pored svih neophodnih drajvera, dobijaju se i dve igre: Lucky’s Tale and EVE: Valkyrie. Ipak, najinteresantnije igre tek treba da se pojave, jer će tek one na pravi način staviti u pogon Oculus Rift.

oculus-rift-final3

Ipak, nije sve tako lepo. Početak isporuke Oculus Rift sistema je dočekan uz veliku euforiju, ali je činjenica da je proces nešto sporiji od onoga što se očekivalo i bilo najavljeno. Ovu činjenicu je priznala i sama kompanija Oculus, pa je napravila i malo saopštenje po ovom pitanju. Osnovni problem je što kupci nemaju informaciju o stanju njihove porudžbine ili bilo kakvo procenjeno vreme kada će paket stići.

Pročitajte i:  Facebook i virtuelne kancelarije budućnosti

U realnosti, problem je u manjem intenzitetu proizvodnje od planirane, za šta Oculus okrivljuje „neočekivan manjak potrebnih komponenti“, pa samim tim i nije moguće isporučiti uređaje u predviđenom roku. Oculus je obećao da će do 12. aprila stanje svih porudžbina biti sređeno i da će kupci imati procenjeno vreme isporuke. Kao znak izvinjenja za kašnjenje, Oculus je odlučio da pokrije troškove slanja paketa, pa će kupci za ovaj iznos imati manji račun.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,