Top50 2023

Prvi non-final tabovi redizajnirani u Firefoxu Nightly

Projekat je u ranoj fazi, ali čini se da je opšti plan osvežavanje gotovo svakog elementa korisničkog interfejsa u browseru.

PCPress.rs Image

Mozilla radi na osvežavanju dizajna Firefoxa pod kodnim imenom Proton

Mozilla je kreirala nekoliko maketa elemenata browsera, kako bi prikazala neke ideje za osvežavanje, koje ima njen tim za korisnički interfejs. Jasno je da je projekat još uvek u povojima i da konačne odluke još nisu donete. Korisnici Firefoxa koji pokreću Nightly verziju, mogu omogućiti general preference browser.proton.enabled podešavanjem na TRUE, da bi se promene videle kada stignu u Firefox. Korisnici Nightly verzije koji pokrenu najnoviju verziju, mogu da promene hidden preference – one koje Firefox ne prikazuje kada ih tražite – da bi omogućili prvu verziju redizajniranih tabova browsera. Treba napomenuti da dizajn nije konačan i da je u ovoj fazi primenjen uglavnom u svrhu ispitivanja. Ipak, to može pružiti uvid u stvari koje dolaze.

Firefox prikazuje redizajniran tab bar nakon ponovnog pokretanja. Neke stvari odmah upadaju u oči, poput velikih tabova ili drugog reda koji trajno prikazuje media playback kontrole. Firefox podržava promenu gustine tabova u opcijama prilagođavanja. Ako ih postavite na „kompaktno“, visina trake sa karticama se donekle smanjuje, a podešavanje na „dodir“ čini tabove još većim.

Pročitajte i:  Mozilla Firefox za Android donosi mnoštvo novih ekstenzija svim korisnicima

Izvor: Ghacks

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,