Prvi Samsung-ov evropski Forum

samsung11U Beču je, u Austria Centru, 24. marta započeo prvi Samsung-ov evropski Forum, na kojem su predstavljeni novi proizvodi i nova marketinška strategija čiji je cilj jačanje odnosa sa potrošačima i partnerima, uz posebnu pažnju na inkorporativne (B2B) odnose. Forum se održava od 24. do 26. marta, a otvorio ga je novi Samsungov generalni direktor za Evropu, Sang Heung Shin, čija je vizija tržišta elektronike bila uvodna reč na konferenciji za štampu.
Na Forumu su predstavljeni svi novi proizvodi. Centralno mesto zauzimaju nove Samsung-ove serije flat-screen televizora 8000, 7000 i 6000, koji koriste LED kao izvor pozadinskog osvetljenja, umesto tradicionalnog CCFL (Cold Cathode Fluorescent Lamps). Koristeći Samsungov ultra-slim dizajn (manje od 30 mm širine) koji uključuje jedinstveni sistem kačenja na zid, LED televizori se odlikuju izvanredno visokim nivoom kontrasta i malom debljinom što im omogućuje vrhunski dizajn. Televizori ne sardrže živu i druge otrovne materijale i zadovoljavaju ekološki zahtevne Evropske Eco-label „flower“ smernice, a potrošnja energije je smanjena za 40% u odnosu na tradicionalne LCD televizore odgovarajuće veličine. Svi LED televizori koriste Samsungov Crystal TV kalup dvostruke injekcije koji ih oblaže svetlucavom obojenom površinom kako bi se postigao atraktivni kristalni izgled. Novi modeli televizora imaće veći stepen interaktivnosti. Većina modela uključuje Samsung-ove Medi@2.0 opcije koje podrazumevaju Internet@TV, servis koji generiše Yahoo! Widget i koji omogućujućava da se obilje informacija diskretno plasira direktno, ali ne napadno, ispred TV slike. Televizori se isporučuju sa poboljšanom Flash Content Library opcijom, koja uključuje različit opus sadržaja kao što su galerija slika, igara, kuvanje ili fitnes programi.
led7000Uz televizore, predstavljena je i nova linija kućnih bioskopa, koji predvode vrhunski Blu-Ray plejeri, BD-3600 i BD-4600. BD-4600 je najtanji plejer na svetu i prvi koji se može montirati na zid. Linija uključuje i tri Blu-Ray sistema kućnih bioskopa: HT-BD8200 Sound Bar sistem, HT-BD7200 2.1 Home Cinema sistem i HT-BD1250 5.1 Blu-ray Home Cinema sistem. Cilj ove linije uređaja je da se ponude vrhunske audio performanse zajedno sa najnovijim tehnologijama povezivanja u kompaktne jedinice. Da bi se poboljšao kvalitet zvuka, ovi proizvodi uključuju unapređen sistem pojačivača dizajniran da minimalizuje neželjene šumove i nepravilnosti.
Posle velikih uspeha na potrošačkom i tržištu malih kancelarijskih ili kućno-kancelarijskih štampača, Samsung će preduzeti početne korake u 2009. godini kako bi preuzeo vođstvo i u segmentu štampača za srednja i velika preduzeća, zasnivajući strategiju na novog progresivnom MPS programu (Managed Print Service). MPS je deo nove infrastrukture štampača koji dozvoljava Samsung-u da značajno proširi svoja partnerstva za servisiranje i stvori ugrađene pakete rešenja neophodna za konkurentnost na nivou poslovnih korisnika.
n310Samsung je proširio svoju liniju proizvoda u rastućem evropskom tržištu za notebook računare, predstavljajući kompletnu liniju za evropsko tržište tokom prve polovine 2009. godine koja uključuje mini-notebook računare N310 i N120 kao i widescreen notebook računare R522 i W320. Najviše pažnje izazvao je 10-inčni model N310, zasnovan na Intel-ovom procesoru Atom. Raspoloživ je u nekoliko živih boja, njegova masa je 1,23 kg, a sa standardnom četvoroćelijskom baterijom omogućava pet sati autonomije; korisnici kojima to nije dovoljno, mogu da koriste i opcionu šestoćelijsku bateriju koja obezbeđuje 11 sati autonomije.
U 2009. godini Samsung će ponuditi nove digitalne fotoaparate i kamkordere. Kamkorderi serije H obuhvataju HD modele koji podržavaju H.264 kompresiju i time omogućavaju snimanje velike količine materijala visokog kvaliteta. Među njiima se ističu model HMX-H106 opremljen sa 64 GB flash memorije na koju može da stane 12 sati materijala u režimu Fine, kao i HMX-R10 koji pored HD videa omogaćava i snimanje statičnih slika rezolucije 12 Mp. Novi fotoaparati imaju rezoluciju od 12 Mp, a najzanimljiviji su modeli WB100, opremljen kvalitetnim Schneider-ovim objektivom sa 5x optičkim zumom, jedinstven po tome što ima 3-inčni OLED ekran, i kompaktni WB550 sa optičkim zumom 10x, naravno, sa optičkim stabilizatorom; ovaj aparat je jednistven po tome što opseg ekvivalentnih žižnih daljina njegovog (takođe Schneider-ovog) objektiva počinje od 24 mm.

Pročitajte i:  Nova Samsung Galaxy A serija ponovo pomera granice

samsung-wb550_04

 

Izvor: PC Press
 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,