PUBG – igra koja ne voli varalice

Kompanija Bluehole najavila je nove alatke u borbi protiv onih koji varaju tokom igranja, a u okviru svoje popularne video igre – PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG). Mere protiv varalica već su aktivne na test serverima, a do ostalih korisnika bi trebalo da stignu tokom sledeće nedelje.

PCPress.rs Image

Kreatori tvrde da je ova igra izgrađena na principu „igraj pošteno i poštuj druge igrače“, a da bi svako imao zagarantovano iskustvo, svi moraju da igraju po pravilima. Upravo zbog toga kreatori vode računa o poštenju svojih igrača, a tako je još od jula 2016. godine, kada je igra prvi put testirana. Ipak, mnogi igrači su upoznati sa činjenicom da principi kompanije, te trenutna situacija tokom igranja, još uvek nisu u istoj ravni.

Kako bi rešili ovaj problem, te ostali dosledni principima, u kompaniji su sastavili tim čiji je glavni zadatak da se bori protiv programa za varanje, te bi nova rešenja uskoro sa test-servera trebalo da pređu i na servere koji su zaduženi za scenarije koji se igraju u realnom vremenu. Kreirana su tako da dopune već postojeće mere protiv varanja, te da blokiraju različite programe za varanje, takozvane „pomagače“, koji utiču na grafiku, te pomoćna sredstva tokom igranja. Tako bi mogli da budu blokirani i programi koji nisu namenjeni za varanje, a ako asociraju na sumnjive radnje, a u kompaniji rade na boljem identifikovanju bezazlenih programa, te bi tu grešku uskoro trebalo da isprave.

Pročitajte i:  Pet novih igara na Steamu koje ste verovatno propustili 

Iz kompanije obećavaju da će se i u budućnosti boriti protiv developera koji rade na programima za varanje, a kako bi svojim korisnicima omogućili fer okruženje, te potpuno iskustvo igranja, pa će korisnicima koji menjaju fajlove u okviru igre ubuduće biti zabranjen pristup, a to se naročito odnosi na korisnike koji obrišu, modifikuju, te manipulišu fajlove koji su u vezi sa sistemom ili mehanikom igre.

Izvor: Euro Gamer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,