PUBG Mobile preuzet više od milijardu puta

Već dugo vremena PUBG Mobile se smatra jednom od najpopularnijih igara na planeti. Predstavljena je 2018. godine, a tokom 2019. je postala mobilna igra sa najvećim prihodom. Sada je kompanija Tencent objavila da je PUBG Mobile dostigao još jedan izvanredan rezultat – više od milijardu preuzimanja na svim platformama. Tim rezultatom, ova igra se pridružila malobrojnoj grupi koju čine Subway Surfer i Candy Crush Saga, jedine dve igre koje su do ovog trenutka bile u „Klubu milijardu“.

pubg mobile

Ipak, moramo da kažemo da se ovaj rezultat odnosi samo na ukupan broj download-a na Anrdoid i iOS platformi, a ne na ukupan broj aktivnih igrača. S druge strane, bitno je navesti da u ovu brojku nisu uključena preuzimanja igre u Kini, što znači da je ukupan broj preuzimanja dosta veći od objavljenog.

Istu priliku Tencent je iskoristio da najavi i partnerstvo sa Godzilla vs. Kong. Igrači će moći da učestvuju u događaju tokom igre, koji će biti upriličen povodom predstojećeg filma, koji uključuju novi mod za igranje i tematski sadržaj. Mobilnim igračima će od 7. aprila biti dostupna i klasična mapa, Karakin.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,