BIZIT plus

Održan Public Sector Day

Public Sector Day, koji je deo Sinergije, ove godine održava se nakon završetka zvaničnog dela konferencije

PCPress.rs ImageJedna od glavnih tema o kojima je bilo reči u okviru danas održanog događaja posvećenog javnom sektoru bilo je obrazovanje.

Na panelu o obrazovanju pored generalnog direktora kompanije Microsoft, Jugoslava Pirića, govorio je ministar obrazovanja, Žarko Obradović.

On je rekao da se korišćenje informaciono-komunikacionih tehnologija smatra modernom elementarnom pismenošću, a daobrazovni sistem Srbije teži stvaranju škole 21. veka. Iako u Srbiji populacija između 15 i 19 godina najviše koristi internet, oni ga najviše koriste za zabavu. Obradović je istakao i da će se korišćenjem informaciono-komunikacionih tehnologija u obrazovnom sistemu doći do bolje razmene informacija između škola, škola i ministarstva, ali i učenika i nastavnika.

Za organizatora konferenciju, kompaniju Microsoft, obrazovanje, odnosno uticaj na njega, jedan je od ključnih prioriteta, rekao je Jugoslav Pirić, direktor Microsofta Srbija.

On je istakao da je naročito važno prevazići problem digitalnog jaza, te pristup tehnologijama, računaru i internetu, a samim tim i znanju, omogućiti svima. Pristup znanju ne sme da bude privilegija, rekao je Pirić.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Kuda ide Excel korisnički interfejs?