BIZIT plus

PyCon Balkan 2018 – konferencija posvećena Python-u

U Beogradu će se u periodu od 16. do 18. novembra održati PyCon Balkan 2018 konferencija, posvećena Python programskom jeziku! Konferencija ima za cilj da osnaži IT zajednicu u Srbiji i regionu kao i da ojača poziciju Balkana kao jednog od tech centara u ovom delu sveta.

PCPress.rs Image

Python je veoma fleksibilan programski jezik, a njegovo najosnovnije korišćenje je kao jezik skriptovanja i automatizacije. Autor jezika je Gvido van Rosum i nastao je početkom devedesetih godina prošlog veka, a ime je dobio po seriji Leteći cirkus Montija Pajtona. Python koriste giganti kao što su Google, NASA, Reddit, YouTube, Pinterest, Mozilla, kao i Dropbox. Može se koristiti i na Windows-u, ali Linux je definitivno idealno okruženje za Python. Pored toga, koristi se za opšte programiranje aplikacija, za nauku o podacima i mašinsko obučavanje, ali i za veb usluge i REST API-eve. Podržava imperativni, objektno-orijentisan i funkcionalni stil programiranja i poseduje dinamičku sematiku. Najveće prednosti Pythona su brz ciklus edit-test-debug i nedostatak komplikovanih koraka.

PCPress.rs Image

PyCon Balkan je prvi događaj ove veličine na Balkanu na kom će prisustvovati veliki broj stručnjaka iz ove oblasti, koji će deliti svoje znanje i procene za budućnost domaćim stručnjacima, kao i početnicima. Sam događaj je osmišljen tako da svaka osoba koja je zainteresovana da unapredi svoje programerske veštine može da nauči nešto korisno, te nije potreban određen nivo predznanja da bi se učestvovalo.

Pročitajte i:  Trideseta zimska bajka

Izvor: PyCon Balkan

Facebook komentari: