ERP 2024

Qualcomm predstavio čipove Snapdragon 4 druge generacije za “budget” telefone

Qualcomm je upravo predstavio svoj novi jeftini mobilni čipset, Snapdragon 4 Gen 2. Ovo osvežavanje donosi mnoga poboljšanja koja će pametne telefone nižeg nivoa podići na viši nivo.

PCPress.rs Image

Qualcomm stavlja fokus na AI

Qualcomm obećava velike brzine procesora, 5G povezivanje i potencijal za nadograđenu vizuelnu sliku preko integrisanih kamera. Čipovi imaju vlasnički Qualcomm Kryo CPU, sa vršnom brzinom do 2,2 GHz, što je blago povećanje u odnosu na prethodnu generaciju. Najnovija i najbolja Qualcomm-ova tehnologija takođe se može pohvaliti tehnologijom brzog punjenja, pri čemu kompanija navodi da dobijate 50% napunjenosti za samo 15 minuta na utičnici.

Platforma nudi podršku za moderne FHD+ ekrane sa brzinom kadrova do 120 fps. Snapdragon 4 Gen 2 takođe omogućava neke ozbiljne nadogradnje kamere, kao što su elektronska stabilizacija slike, brži autofokus, poboljšano smanjenje zamućenja i još mnogo toga. Čipset čak obezbeđuje i vremensko filtriranje sa više kamera za drastično smanjenje šuma prilikom snimanja video zapisa.

Naravno, ovo je moderan proizvod najavljen 2023. godine, tako da će fokus biti na AI. Ovo dolazi u obliku više nadogradnji kamere, sa podešavanjem osvetljenja zasnovanim na veštačkoj inteligenciji za snimanje fotografija u mračnim okruženjima i alatom za uklanjanje pozadinske buke poboljšane veštačkom inteligencijom.

Pročitajte i:  SAD povlači licence Intela i Qualcomma za prodaju čipova kompaniji Huawei

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,