Qualcomm predstavio novi NB2 IoT čipset

Qualcomm je predstavio 212 LTE IoT modem, NB2 (NB-IoT) čipset za koji tvrdi da je energetski najmanje zahtevan čipset na tržištu. Modem je fokusiran na efikasnost i održavanje niske potrošnje struje, što ga čini idealnim za dugotrajnu upotrebu u uređajima koji se napajaju preko baterija.

PCPress.rs Image

Čipset za IoT eru

U sleep modu, ovaj modem troši manje od 1 mikro-ampera, a za rad mu je dovoljno 2.2 volta. Qualcomm 212 LTE IoT čipset sadrži modem, ARM Cortex M3 procesor (na 204 MHz), RF transiver i komponentu za kontrolu napajanja. RF frekventni opseg kreće se od 700 MHz do 2.1 GHz.

Ovaj modem obezbediće podršku za potpuno nove IoT sisteme. Mala potrošnja i male dimenzije uređaja obezbediće dugotrajan rad uz minimalno napajanje. Teoretski, moći će da rade i do 15 godina sa jednim baterijskim napajanjem, što je izuzetno važno u slučajevima kada nije lako obezbediti zamenu napajanja.

Istovremeno sa čipsetom predstavljen je i SDK, koji obezbeđuje podršku programerima da kreiraju aplikacije za njega. Inače, čipset poseduje podršku za cloud platforme, među kojima je i Microsoft Azure IoT SDK. Komercijalizacija ovog čipseta očekuje se u drugoj polovini ove godine.

Pročitajte i:  Procesor Axion: Google objavljuje svoj prvi CPU baziran na Arm-u

Izvor: ZDNet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,