BIZIT plus

Rabbit R1 – razigrani AI asistent

Kompanija Rabbit predstavila je uređaj za komuniciranje pod nazivom Rabbit RI AI. Ovo je prvi uređaj koji je Rabbit lansirao i to je mali kvadrat u simpatično svetloj nijansi narandže.

PCPress.rs Image

Estetki odličan uređaj

Rabbit R1 poseduje mali ekran osetljiv na dodir od 2,88 inča, analogni točkić za pomeranje, dva mikrofona, zvučnik i „oko za rotaciju od 360 stepeni“, što je samo fensi naziv za kameru koju možete da okrenete prema sebi ili kroz zadnji deo slušalica.

Primarni način na koji komunicirate sa Rabbit AI je, međutim, pritiskom i držanjem dugmeta „Pritisni za razgovor“. Ovo govori Rabbit OS-u da počne da sluša. Jako stilizovana i bestelesna zečja glava se polako pomera dok postavljate pitanje ili mu dajete zadatak, a onda brzo prelazi na posao.

Rabbit OS je u stanju da se pozabavi tim zadacima koristeći ono što naziva velikim akcionim modelom. To je ono što osnivač predstavlja kao glavnu inovaciju kompanije. Dizajniran je da preduzima radnje na interfejsima, a ne preko API-ja ili aplikacija. Ukratko, može se osposobiti da izvrši skoro svaki zadatak koji se može postići preko korisničkog interfejsa.

Pročitajte i:  Rabbit R1 počeo sa dostavom prvih primeraka u SAD-u

Rotirajuća kamera je podrazumevano okrenuta prema gore u telo, delujući kao neka vrsta zatvarača za privatnost. Samo okreće svoj senzor prema meti kada je pozvan. Može da radi uobičajene trikove kao što je identifikacija ljudi ili stvari u stvarnom svetu. Ali način na koji je u interakciji sa AI sigurno će izazvati interesovanje ljudi. Znamo da košta 199 dolara i da je sada dostupan za pretprodaju, sa očekivanim datumom isporuke negde u martu ili aprilu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: