Raspberry Pi i odlična kamera za 50 dolara

Globalni senzori zatvarača bez iskošenja predstavljaju budućnost fotoaparata već godinama, ali do sada je samo nekoliko proizvoda sa tom tehnologijom izašlo na tržište. Sada, Raspberry Pi nudi 1,6 megapiksela globalni modul kamere za zatvaranje za 50 dolara, pružajući platformu za mašinski vid, snimanje i još mnogo toga.

Raspberry Pi i odlična kamera za 50 dolara

Raspberry Pi Global Shutter kamera po ceni od 50 dolara

Raspberry Pi Global Shutter kamera koristi 6,3 mm Soni IMX296 senzor i zahteva Raspberry Pi ploču sa CSI konektorom za kameru. Kao i drugi globalni senzori zatvarača, on funkcioniše tako što uparuje svaki piksel sa analognim elementom za skladištenje, tako da svetlosni signali mogu biti uhvaćeni i sačuvani od strane svih piksela istovremeno.

Poređenja radi, obični CMOS senzori čitaju i čuvaju svetlost uhvaćenu pikselima od vrha do dna i sa leva na desno. To može uzrokovati dijagonalno iskrivljenje na subjektima koji se brzo kreću. Kamera koristi isti C/CS nosač objektiva kao i Raspberry Pi kamera visokog kvaliteta od 12 megapiksela, tako da možete da pričvrstite CS-mount od 6 mm i CGL objektiv od 16 mm. Global Shutter kamera sa zatvaračem je sada dostupna za kupovinu za 50 dolara.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy S24 serija: siguran put do savršenog snimka

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,