Rast LG profita u Q3 2020

LG Electronic je objavio da je u trećem kvartalu 2020. godine ostvario operativni profit od 807 miliona dolara, uz promet od 14.2 milijarde dolara. To je povećanje profita od 22.7 odsto i prometa od 7.8 procenata u odnosu na isti period prošle godine.

PCPress.rs Image

Do rasta je došlo prvenstveno zbog povećanja prodaje kućnih uređaja i home entertainment sistema. Samo od kućnih aparata, LG je u Q3 2020 zaradio 565 miliona dolara, što čini oko dve trećine ukupnog profita, uz rekordni promet u tom segmentu. S obzirom da LG veš mašine i dalje pokazuju trend visokog rasta prodaje, očekuje se i da će poslednji kvartal biti još profitabilniji.

LG TV biznis je takođe imao veliki rast, pogotovo u segmentu premium proizvoda, kao što su OLED televizori. Najveći rast je ostvaren na najvećim tržištima, kao što su Severna Amerika i Evropa. Ukupan profit u ovom segmentu bio je 275 miliona dolara, što je povećanje od 13.2 procenta u odnosu na 2019. godinu.

Međutim, segment mobilnih uređaja nije poslovao tako dobro. Naime, prodaja mobilnih telefona je značajno opala, tako da je ova biznis jedinica prijavila je gubitak od 125 miliona dolara. To je bilo očekivano, s obzirom da već 22 kvartala uzastopno ovaj segment poslovanja LG-a pravi gubitke, mada iz kompanije navode da je stopa gubitaka manja nego u prethodnim kvartalima.

Pročitajte i:  Novi 32-inčni 4K pametni monitor kompanije LG ima ugrađene Netflix i Google Calendar funkcije 

Izvor: ZDNet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,