Razer pravi RGB masku za lice

Razer ipak planira da napravi svoju koncept N95 masku za lice sa RGB osvetljenjem. Maska, koja je najavljena u januaru, dolazi pod imenom Project Hazel. Uključuje aktivne filtere u obliku diska, Chroma RGB osvetljenje, ali projekciju glasa. Maska je providna, tako da bi trebalo da može da se čita sa usana, ali i da se vide znakovi ili grimase koje će ljudi praviti ustima.

PCPress.rs Image

Razer pametna maska pojavila se prvi put na CES-u 2021, sa uklonivim i izmenjivim filterima i sjajnom spoljašnjošću, koja je od vodootporne reciklirane plastike, ali koja je i otporna na grebanje. Filteri služe i kao pojačivači glasa, zahvaljujući mikrofonima u njima, tako da nećete imati prigušen glas dok govorite sa maskom, napominju iz kompanije.

Chroma RGB osvetljenje omogućava ventilatorima da sijaju, te da eventualno bacaju svetlost na vaša usta kada se padne mrak, tako da sagovornici mogu da vide vaša usta dok pričate. To je pametna maska u kojoj je mnogo tehnologije, međutim Razer insistira na tome da je vrlo komforna za nošenje preko uva.

PCPress.rs Image

Ipak, još uvek nije poznata cena ovog proizvoda. Čeka se odobrenje američke agencije za hranu i lekove i drugih medicinskih institucija.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,