BIZIT plus

Razočaravajuća prodaja Sony PlayStation VR2 sistema

Sony se suočava sa razočaravajućom prodajom PlayStation VR2 sistema u njenim prvim nedeljama na tržištu. Procenjeno je da je od 22. februara, pa do kraja prvog kvartala, japanska kompanija je prodala samo 270 hiljada jedinica.

PCPress.rs Image

IDC, koji je predstavio ove brojke na osnovu svojih analiza, smatra da će Sony najverovatnije morati da revidira cenu PSVR2 uređaja, kako bi privukao više kupaca. Razlog za to je što VR sistemi, u svetlu sveukupne ekonomske situacije, nisu baš pri vrhu prioriteta potencijalnih kupaca.

Trenutna cena PSVR2 uređaja je 549 dolara, ali to nije jedino što korisnici moraju da plate jer je sistem vezan za Playstation 5 konzolu (što košta najmanje dodatnih 399 dolara). Prodaji ne pomaže ni nedostatak originalni PSVR2 naslova. Da bi se poboljšala prodaja, analitičari očekuju da će cena uskoro morati da ide na dole, pogotovo što je Sony prvobitno nameravao da tokom ove godine proizvede dva miliona PSVR2 uređaja. U međuvremenu, očekivanja su smanjena, a verovatno će nakon završetka Q1 uslediti još jedno revidiranje planova.

Pročitajte i:  Oznaka „PS5 Pro Enhanced“ za Sony konzole

Ako je suditi po početku prodaje, teško da će se ispuniti očekivanja Sony CFO-a, Hiroki Totoki-a, koji je nedavno objavio da kompanija očekuje da će tokom životnog veka proizvoda biti prodato najmanje 5 miliona PSVR2 jedinica.

Izvor: ExtremeTech

Facebook komentari: