RE – nova HTC-ova kamera

Tajvanski proizvođač HTC predstavio je novi uređaj, koji izgledom podseća na mini verziju periskopa.

pdp-5

Ne, to nije smartfon neobičnog izgleda već HTC kamera naziva RE. Radi o kameri koja može da posluži i kao dodatak kameri vašeg smartfona ili kao njena zamena.

Ideja je, prenosi Forbes, da ljudi koji posećuju koncerte, sportske ili druge događaje, obično ih snimaju, pa provedu dosta vremena gledajući sam događaj kroz ekran telefona. Kamera RE trebalo bi da reši taj problem.

HTC kamera teška je svega 65,5 grama, ima senzor rezolucije 16MP sa ultraširokougaonim objektivnom koji pokriva 146 stepeni, a na njoj se nalaze samo dva tastera.

Ne postoji dugme koje služi da kameru uključite, već se pali tako što je samo podignete i na taj način aktivirate senzor. Pomenuta dva tastera služe da upalite slow mode režim ili započnete snimanje.

Kamera dolazi sa microSD karticom od 8GB, a podržava do 128GB. Uređaj je otporan na vodu i prašinu. Baterija ima 820mAh i može da izdrži pravljenej 1.200 fotografija odnosno sat i četrdeset minuta videa.

Pročitajte i:  Galaxy Z Fold 6 donosi revoluciju u fotografiji

Što se povezivanja tiče, moguće je putem Bluetootha i WiFi mreže i može se povezati sa svim Android i iOS uređajima (verzija 4.3 u slučaju Android ili novija, i uređajima na iOS-u 7), a nije joj potreban uparen smartfon da bi radila. Za ove platforme postoji i odgovarajuća RE aplikacija.

Ono što je posebno zanimljivo je i najava iz HTC-a da će sa sledećim apdejtom kamera dobiti opciju striminga.

Cena kamere je 199,99 evra, a sve detalje možete videti na www.recamera.com/us/product-detail.

RE-White-1894x1940RE-head-mount-1940x1454

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , , ,