Reddit potpisao multi-milionski ugovor za licenciranje sadržaja sa jednom AI kompanijom

Vaše reči na Redditu će se uskoro koristiti za obuku modela kompanija za veštačku inteligenciju. Web stranica je ranije ove godine potpisala ugovor koji je vredan oko 60 miliona dolara na godišnjem nivou.

PCPress.rs Image

Počela naplata pristupa API-ju

Reddit je prvi put najavio da će kompanijama početi da naplaćuje pristup API-ju u aprilu prošle godine. Tada je rečeno da će cene biti podeljene na nivoe kako bi čak i manja klijentela mogla da priušti da plati. Kompanijama je potreban pristup API-ju da bi mogle da obučavaju svoje chat botove za postove i komentare. Međutim, taj API koriste i drugi programeri, uključujući i one koji korisnicima pružaju klijente treće strane koji su verovatno bolji od Reddit-ove zvanične aplikacije.

Reddit bi mogao da izađe na berzu već sledećeg meseca sa procenom od 5 milijardi dolara. Kako Bloomberg primećuje, web sajt bi mogao da ubedi investitore da preduzmu korak tako što će im pokazati da može zaraditi veliki novac i povećati svoj prihod kroz poslove sa AI kompanijama. Na kraju krajeva, kompanije koje stoje iza generativnih tehnologija veštačke inteligencije rade na ažuriranju svojih velikih jezičkih modela ili LLM kroz različita partnerstva.

Pročitajte i:  Reddit i ugovor o obuci AI za prodaju sadržaja

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *