Reinkarnacija prvog digitalnog ručnog časovnika

Pre pola veka, kompanija Hamilton je 1970. godine lansirala prvi digitalni ručni sat. On je postao svetski hit nakon što ga je Rodžer Mur, kao Džejms Bond nosio u filmu „Živi i pusti druge da umru“. Sada se ovaj istorijski časovnik vraća, ali u nešto modernijoj varijanti.

PCPress.rs Image

Isti kao original

Reinkarnacija Hamilton Pulsar Time Computer-a (kako se originalni časovnik zvao), dobila je naziv Hamilton PSR. On izgleda gotovo identično kao original, čak koristi i slično dugme za iluminaciju prikaza vremena na ekranu.

Proizvođač se trudio da ostane što je moguće bliže originalu. Stoga ovo nije pametni sat, već običan digitalni časovnik koji može samo da prikazuje vreme. Razlika je u materijalima koji su upotrebljeni za proizvodnju. Umesto hibridnog LED displeja koji je koristio original, sada je upotrebljen OLED. Takođe, PSR verzija ima zaštitni anti-reflektivni premaz preko ekrana i vodootporna je do dubine od čak 100 metara.

Hamilton priprema dve verzije PSR časovnika, koje će biti u prodaji od maja ove godine. Limitirana verzija (ukupno 1.970 primeraka), biće napravljeno od žutog zlata i koštaće 995 dolara, dok će obična verzija, napravljena od legure čelika, koštati 745 dolara.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,